Lütfen Bekleyiniz
CS-Cart Türkiye  
    [ 0 ] Sepeti Göster Üye girişi Hesap aç
logo Ana sayfa CS-Cart Modüller Hizmetler Destek Sipariş İletişim
 



Ürün almakta, satmakta çok kolay!
CS-Cart başarılı bir E-Ticaret sitesi oluşturmak için gerekli tüm özellikleri ve fonksiyonları size sunuyor.

CS-Cart Ömür boyu lisans ücreti SADECE: 27.000,00 TL
 
Domain siparişi için tıklayın   Web hosting paketlerimiz için tıklayın   SSL sertifika siparişi için tıklayın   Ücretli CS-Cart modüllerimiz için tıklayın
Soru/Cevap 
Soru/Cevap veri tabanında ara

Bu bölümde, daha önce kullanıcılarımız tarafından yaşanmış sorunları ve çözümlerini inceleyerek, olası benzer sorunlarınızı kolayca çözümleyebilirsiniz.
Aradığınız Soru/Cevap ın konu numarasını biliyorsanız, use KB-konu no yazarak bu konuyu görüntüleyebilirsiniz (örneğin. KB-1)

Soru/Cevap No: Soru/Cevap No: kb-41
Q. CS-Cart nasıl upgrade edilir? (CS-Cart versiyon güncelleme)

A.
CS-Cart' ınızı yeni çıkan bir versiyona upgrade etmek için: (CS-Cart güncelleme)

[NOTE]CS-CART: version 2.1.4 PROFESSIONAL dan CS-CART: version 2.2.1 PROFESSIONAL a upgrade hakkında önemli bilgilendirme:

Bilindiği üzere CS-CART: version 2.2.1 PROFESSIONAL da CS-Cart admin paneli grafik, CSS vb. yönünden komple yeniden dizayn edilmiştir bu yüzden CS-Cart' ınızı CS-CART: version 2.2.1 PROFESSIONAL a upgrade ettikten sonra kullanmakta olduğunuz browserın temporary internet files' ını (Geçici internet dosyaları) boşaltıp (Microsoft Internet Explorer için BKNZ:  http://support.microsoft.com/kb/260897/tr diğer browserlar için lütfen bilgisayarcınız yada browser üreticinizden destek isteyiniz) açık olan tüm browser sayfalarını kapatarak ve yeni bir browser sayfası açarak yönetim paneline yeniden giriş yapınız upgrade sonrası yönetim panelinizde göreceğiniz dizayn dağınıklığı vb. kullanmakta olduğunuz browserın temporary internet files ından kaynaklanmaktadır.
[/NOTE]
 
Öncelikle CS-cart' ınızı upgrade edebilmek için script upgradeleri hakkında biraz bilgiye sahip olmak zorundasınız. Upgrade işlemlerinde yapacağınız bir veya daha fazla hata sisteminize geri döndürülemeyecek şekilde zararlar verebilir.
 
Upgrade öncesi dikkat etmeniz gerekenler:
 
A) Kesinlikle herhangi bir upgrade işlemine başlamadan önce sisteminizin FULL bir yedeğini alın (Hem dosya hemde Database olarak) genelde webhosting panellerinde (Örneğin: cPanel) mevcut sitenizin hem dosya hemde database olarak bir tam yedeğini alabileceğiniz menüler bulunmaktadır bu menüleri kullanarak PC nize sitenizin mevcut şeklinin FULL bir yedeğini alın ve almış olduğunuz bu yedeğin eksiksiz/sorunsuz olduğundan emin olun. Sadece CS-Cart yönetim panelinizden alacağınız Database yedeği herhangi bir sorun yaşamanız durumunda hiç bir zaman sitenizi tam olarak geriye döndürebilmenizde yardımcı olamayacaktır çünki sadece Database yedeği almanın amacı farklıdır.
 
B) Upgrade işlemine başladığınızda kesinlikle işlem adımlarını tamamlamadan yarım bırakmayınız, Browserınızı kapatmayınız. Upgrade işlemlerinde Browserınızın Yenile, İleri, Geri butonlarını kesinlikle kullanmayınız sadece upgrade sayfasındaki ilgili butonları kullanınız.
 
C) Upgrade adımlarında herhangi bir hata mesajı almanız durumunda kesinlikle hata mesajını görmezden gelmeyiniz hata mesajını okuyarak ilgili sorunu gidermeden sonraki adımlara geçmeye çalışmayınız upgrade işlemini yarım bırakıp browserınızı kapatmayınız.
 
D) Upgrade işlemine başlamadan önce mevcut webhostinginizde en az 300-500 MB boş alanınız olduğundan emin olunuz NOT: Bu gereksinim sitenin kullanım şekline göre daha az yada daha fazla olabilir bu boyutu önceden direkt olarak kestirmek çok zordur. (Webhostinginizde kullanılmadan yer kaplayan dosyaları temizlemek ve CS-Cart optimizasyonu için BURAYA TIKLAYARAK ilgili konuyu okuyunuz.)
 
E) Herhangi bir yeni CS-Cart versiyonu yayınlandığında yayınlandığı ilk hafta upgradei yapmak yerine sizin için çok önemli bir sebep yok ise en az 3 hafta 1 ay sonra bu versiyon upgrade işlemini uygulayınız.
 
F) Yapacağınız upgrade işlemlerinde her türlü hata sorumluluğunun size ait olacağını hiç bir zaman unutmayınız.
 
CS-Cart Upgrade (güncelleme) işlemi:
 
1) Yönetim panelinizde Yönetim / Güncelleme merkezi bölümüne geçiniz.
 
2) Açılan sayfada Ayarlar linkine tıklayınız ayarlar bölümünde:
 
   A) Lisans numarası bölümüne lisans numaranızı doğru olarak girmiş olduğunuzdan emin olunuz.
 
   B) FTP server ayarları bölümüne FTP bilgilerinizi doğru girdiğinizden emin olunuz.
 
   C) Bu bölümlerde herhangi bir değişiklik yaparsanız Kaydet butonuna tıklayarak bu değişiklikleri kaydetmeyi unutmayınız.
 
3) Yönetim / Güncelleme merkezi bölümündeki paketler listesini yenile linkine tıklayınız. (Her upgrade öncesi kesinlikle bu işlemi uygulayınız)
 
4) Bulunduğunuz sayfadaki Upgrade paketinin altındaki Kur butonuna tıklayınız.
 
[NOTE]Bu aşamada sistem upgrade işlemlerine başlandığı için mağazanızı otomatik olarak müşterilerinize kapatacaktır[/NOTE]
 
5) Bir sonraki adımda mevcut versiyonunuzda sizin tarafınızdan modifiye edilmiş dosyalar görüntülenecektir. Upgrade sırasında sizin modifiye etmiş olduğunuz bu dosyalar yeni versiyon dosyalar ile değiştirilecektir dolayısı ile bu modifikasyonları upgrade işlemini tamamladıktan sonra aynı dosyalara tekrar uygulamak zorundasınız. Bu dosyaları gözden geçirdikten sonra Devam butonuna tıklayınız.
 
ÖNEMLİ: Upgrade sonrası kesinlikle yenileri ile değişmiş bu dosyaları tekrar bir önceki versiyonda modifiye ettiğiniz eski versiyon dosyaları ile değiştirmeyiniz sadece daha önce yaptığınız modifikasyonları hostunuzda güncellenmiş yeni dosyalara tekrar manuel olarak uygulayınız aksi taktirde sisteminizin bir çok özelliği çalışmayacaktır.
 
6) Bir sonraki adımda yeni versiyonda değiştirilecek olan dosya ve veri tabanı tablolarının yedeklerinin upgrade işleminde otomatik olarak alınacağı belirtilecektir. Bu aşamada Devam butonuna tıklayınız.
 
7) Upgrade işlemi başlayacaktır işlem devam ederken browserınızın Yenile, İleri, Geri vb. butonlarını kesinlikle kullanmayınız browserınızı kapatmayınız işlem sonuçlanana kadar ekranı izleyerek hata mesajı vb. gözlemleyiniz.
 
8) Upgrade işlemi sonuçlandığında tekrar otomatik olarak Yönetim / Güncelleme merkezine döndürüleceksiniz. Upgrade işlemi tamamlandığında kurulu güncellemeler vb. bölümlerdeki Geri yada Kaldır yazılı linklere kesinlikle tıklamayınız.
 
9) Yönetim panelinizin sayfa altında bulunan Mağazayı aç linkine tıklayarak sitenizi tekrar müşterilerinize açınız.
 
10) Eğer birden fazla yeni versiyon var ise bu işlemleri ilk adımdan itibaren her versiyon için sırası ile uygulamak zorundasınız.
 
[NOTE] Yaptığınız işlem upgrade olduğu için kesinlikle download alanınızdan upgrade ettiğiniz versiyonun yada başka bir versiyonun Türkçe dil dosyasını indirip import etmeyiniz Türkçe dil dosyaları sadece 0 dan yapılmış ve üzerinde henüz hiç bir değişiklik yapılmamış CS-Cart kurulumlarında kullanmak içindir (Bu bilgi Dil dosyaları içerisindeki kurulum dökümanında verilmektedir.)[/NOTE]
 
[NOTE]Upgrade işleminizin firmamız tarafından ÜCRETLİ olarak yapılmasını isterseniz lütfen firmamız ile iletişime geçiniz.[/NOTE]

Bu sayfanın görüntülenme sayısı 7391 kez

Aramaya Dön

 
CS-Cart Modülleri Hakkımızda
Sanal Pos Modülleri Güvenlik ve Gizlilik
Teslimat ve İade
Mesafeli Satış Sözleşmesi
Aras Kargo Barkod Modülü